Wanneer u drukwerk wilt laten maken, is het belangrijk om de juiste bestanden aan te leveren. Hieronder vindt u de aanleverspecificaties voor drukwerk:

Bestandsformaat
Het is belangrijk om uw bestanden aan te leveren in een drukklaar bestandsformaat, zoals PDF of TIFF. Zorg ervoor dat het bestand in hoge resolutie is opgemaakt, minimaal 300 dpi.

Snijmarge en afloop
Houd bij het opmaken van uw drukwerk rekening met de snijmarge en afloop. De snijmarge is de ruimte die nodig is om het drukwerk netjes af te snijden. De afloop is de extra ruimte rondom uw ontwerp, zodat er geen witte randen ontstaan na het snijden. De snijmarge en afloop moeten minimaal 3 mm zijn voor drukwerk en minimaal 1 cm voor XXL drukwerk.

Kleurinstellingen
Gebruik de juiste kleurinstellingen voor uw drukwerk. Het meest gebruikelijke kleurmodel is CMYK. RGB is alleen geschikt voor beeldschermweergave. Zorg ervoor dat uw bestand geen PMS-kleuren bevat, tenzij u deze specifiek wenst te gebruiken.

Lettertypen
Gebruik voor uw drukwerk alleen lettertypen die ingesloten zijn in het bestand. Zo voorkomt u dat er problemen ontstaan met de lettertypen op het moment dat het bestand geopend wordt op een ander systeem.

Overige aanleverspecificaties
Houd bij het opmaken van uw drukwerk rekening met de gewenste papiersoort, het formaat en de gewenste afwerking. Lever uw bestand aan met de juiste naamgeving, zoals bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam en het product. Zorg ervoor dat uw bestand niet gecomprimeerd is.

Door rekening te houden met bovenstaande aanleverspecificaties, zorgt u ervoor dat uw drukwerk op de juiste manier wordt afgedrukt. Mocht u nog vragen hebben over de aanlevering van uw bestanden, neem dan contact op met uw drukkerij.